Wonen Archieven - Van der Heijden Architecten
308
archive,tax-portfolio_category,term-wonen,term-308,ajax_fade,page_not_loaded,,transparent_content,qode-child-theme-ver-17.2.1552074228,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Archief

WOONHUIS GZ

 

Dit bijzondere woonhuis kenmerkt zich door het abstracte volume van stucwerk, met accenten van hout en donkere baksteen. Aan de voorzijde is het hoofdvolume bewust smaller gehouden, om aansluiting te vinden bij de schaalgrootte van de aangrenzende woningen. De achterzijde krijgt door de lange lijnen een meer uitgestrekte vorm. Aan beide kanten zijn er overstekken gerealiseerd, wat zorgt voor een mooi lijnenspel en doet tevens dienst als zonwering . Aan de binnenzijde trekt een grote vide in de hal de direct de aandacht. De leefruimtes zijn vooral op de tuin gericht. Om ook een relatie met de straatzijde te houden, zijn daar de keuken en werkkamer gepositioneerd. Er zijn drie slaapkamers en twee badkamers, waaronder een levensloopbestendige slaap- en badruimte op de begane grond.

Opdrachtgever

particuliere opdrachtgever

Datum

2022

Categorie

Wonen

ERVE DE BOER

Erve de Boer is een CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) van 8 woningen in Harreveld waarbij de vormgeving en indeling in nauwe samenspraak met de toekomstige bewonersgroep plaatsvond. Dit heeft geresulteerd in een diversiteit aan plattegronden, precies passend bij de wensen en leefgewoonten van de bewoners. Door elke woning een eigen kap te geven wordt de kleinschaligheid van het project versterkt. De woningen worden uitgevoerd in prefab houtskeletbouw, met een gevelafwerking van duurzaam gemodificeerd hout. Ruimte voor deze compacte en betaalbare woningen ontstond door een voormalige feestzaal naast het dorpscafé te slopen.

Opdrachtgever

CPO

Datum

2022

Categorie

Wonen

WOONHUIS SE

 

Deze woning is gesitueerd op een diep en smal kavel en is vooral georiënteerd op de tuinzijde met uitzicht op het groen. De woning is uitgevoerd in baksteen en heeft een minimalistische detaillering. De houten delen tussen de grote glasvlakken zorgen voor een warme uitstraling.

Opdrachtgever

particuliere opdrachtgever

Datum

2021

Categorie

Wonen

Interieur

Slijkhuis interieur design

HOF AAN DE DIJKSTRAAT

 

In het centrum van Lichtenvoorde zijn een vijftal verouderde panden gesloopt, om hiermee plaats te maken voor de nieuwbouw van “Hof aan de Dijkstraat”. In opdracht van WWW Ontwikkeling ontwierpen we 25 huurwoningen. Aan de Dijkstraat, de aanloopstraat richting het centrum, maken de oude panden plaats voor een afwisselend straatbeeld van twaalf sociale huurwoningen, allen met een eigen karakteristiek. In het midden van het plan bevindt zicht het “hof” waar het project zijn naam aan dankt; een groen plein met acht levensloopbestendige woningen. Het hof staat in verbinding met een nieuwe doorsteek van de Dijkstraat naar de Koemstraat. De laatste vijf eenheden van het project worden hier gebouwd.

Opdrachtgever

WWW Ontwikkeling

Datum

2022

Categorie

Wonen

WOONHUIS OLDENHUIS

 

Deze levensloopbestendige woning heeft een heldere hoofdvorm en is gericht op het uitzicht op achtertuin. De woning is aan de straatzijde meer gesloten, dit in tegenstelling tot de tuinzijde waar de gevel bijna geheel van glas is uitgevoerd.

Opdrachtgever

particuliere opdrachtgever

Datum

2021

Categorie

Wonen

WOONHUIS NEERITTER

 

Deze vrijstaande villa in Neeritter heeft aan de tuinzijde een prachtig uitzicht over het buitengebied. Om dit vrije uitzicht optimaal te ervaren is aan de achterzijde van de woning veel glas toegepast. Een vide boven de eethoek zorgt ook binnen voor een open en ruimtelijke beleving.

Opdrachtgever

particuliere opdrachtgever

Datum

2020

Categorie

Wonen

POOLHOUSE

 

In de grote historische tuin van Huys Basten Asbeck in Groenlo wordt een poolhouse gerealiseerd. Deze is zo gesitueerd dat de tuin met zijn eeuwenoude bomen zoveel mogelijk onaangetast kan blijven. Het paviljoen wordt opgetild door een plateau. Hierdoor wordt de grond met archeologische waarde niet verstoord en komt het paviljoen iets los van zijn omgeving. Het poolhouse bestaat uit twee volumes die verbonden worden met een dak. Hierdoor ontstaat er een overdekt terras met zicht op het zwembad. Het plafond is uitgevoerd in hout, wat zorgt voor een warme sfeer en refereert naar de houten plafonds in het oude huis. De buitengevel is grotendeels uitgevoerd in een donkere kleur hout. Hierdoor valt het poolhouse meer weg in zijn omgeving. De grote glazen wanden versterken de relatie tussen binnen en buiten en geven een geweldig uitzicht naar de parkachtige tuin.

Opdrachtgever

Particuliere opdrachtgever

Datum

2019

Categorie

Wonen

In samenwerking met

Hendriks Hoveniers

DRIE WONINGEN LIEVELDE

 

Dit project bestaat uit drie woningen op een agrarisch erf in het buitengebied van Lievelde. Om verrommeling tegen te gaan zijn deze woningen in één volume ondergebracht. Er is gekozen voor een schuurtypologie, zodat het geheel aansluit bij de omliggende bebouwing. Om op het smalle kavel buiten de stankcirkel te blijven is het volume licht geknikt. De grote woning is gesitueerd achter de twee te verhuren woningen en heeft zo volledige privacy. De woningen hebben allemaal hun oriëntatie op het weidse landelijke gebied.

Opdrachtgever

Particuliere opdrachtgever

Datum

2011

Categorie

Wonen

Drie wooneenheden geïntegreerd in één volume
Van-der-Heijden-Architecten_Woningen-Lievelde_03
Van-der-Heijden-Architecten_Woningen-Lievelde_05
Van-der-Heijden-Architecten_Woningen-Lievelde_07

WOONHUIS WEERT

 

In de nieuwbouwwijk Laarveld in Weert wordt dit woonhuis gerealiseerd. De woning heeft een heldere opzet passend bij de rest van de wijk. Door een strakke detailering en duurzaam materiaalgebruik heeft het een hedendaagse maar ook tijdloze uitstraling. De vide in zowel de hal als de woonkamer zorgen voor een ruimtelijk en interessant interieur. Aan de achterzijde bevindt zich een grote luifel die de zon in de zomer weert en de mogelijkheid biedt om bij regen droog buiten te kunnen zitten.

Opdrachtgever

Particuliere opdrachtgever

Datum

2019

Categorie

Wonen

WOONHUIS DEN BOOMGAARD

 

Dit woonhuis kenmerkt zich door een lang rechthoekig volume van baksteen, verdiepingshoge kozijnen en accentvlakken met houten bekleding. Het is gelegen in het buitengebied en heeft door de grote raamopeningen een fantastisch en weids uitzicht. Door de abstracte vormgeving en de geringe hoogte sluit het goed aan op het omliggende landschap.

Opdrachtgever

particuliere opdrachtgever

Datum

2022

Categorie

Wonen