Bureau - Van der Heijden Architecten
17518
page-template-default,page,page-id-17518,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-child-theme-ver-17.2.1552074228,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive
Historie

Bij Van der Heijden Architecten zit architectuur al meer dan 100 jaar in het DNA. In 1915 studeerde Herman van der Heijden af als architect aan de TU Delft en startte een bureau in Hilversum. Hij hield zich vooral bezig met het ontwerpen van kerkgebouwen, fabrieken en woonhuizen. Zijn zoon Jan kreeg architectuur met de paplepel ingegoten en startte zijn loopbaan in 1952. Toen hij gevraagd werd gemeentearchitect van Groenlo te worden verhuisde hij naar het oosten van het land. Sinds 1983 is ook Herman, naamgenoot van zijn opa, werkzaam als architect. In 1986 nam hij het bedrijf van Jan over. Herman is voornamelijk werkzaam gebleven in de het oosten van het land, maar verbreedt ook regelmatig zijn horizon naar de rest van Nederland.  Het bloed kruipt waar het niet gaan kan; sinds 2014 is ook zijn zoon Bert architect. Inmiddels is Bert werkzaam binnen het bureau op locatie Nijmegen. Door de jaren heen bleef de liefde voor architectuur de drijvende kracht. Een rijke familiehistorie met vier generaties architecten, maar toch een bureau dat jong van geest is, met een heldere blik op de toekomst.

Sint-Johannes de Doperkerk te Wageningen, H. van der Heijden, 1925

Visie

Van der Heijden Architecten streeft in haar architectuur naar een integratie van comfort, esthetiek en duurzame ontwikkeling. Wij werken vanuit twee locaties in Nijmegen en Groenlo. We ontwerpen ruimtes waarin mensen nu, maar ook in de toekomst, comfortabel kunnen verblijven. Daarom is duurzaamheid, bijvoorbeeld door slimme technische oplossingen, een belangrijke pijler voor ons. Daarbij verliezen we de esthetiek en uw budget uiteraard niet uit het oog; een ruimte moet er aantrekkelijk uitzien en de gebruiker moet zich er thuis voelen. Hoewel comfort, esthetiek en duurzaamheid in elk project leidend zijn, is ieder ontwerp uniek en toegespitst op de situatie en wensen van de klant. Daarmee willen wij u als opdrachtgever positief verrassen.

Ervaring en expertise

Ons bureau heeft uitgebreide ervaring met seriematige en particuliere woningbouw en utiliteitsbouw (bijv. kantoren, zorginstellingen, horeca, culturele centra). Met name zijn wij gespecialiseerd in het ontwerpen van particuliere, vaak vrijstaande, woonhuizen. Het laatste decennium hebben wij ons gespecialiseerd in het toekomstbestendig bouwen met respect voor mens en milieu. Ook hebben we veel kennis over revitaliseren en restaureren van bestaande gebouwen, wat kan worden ingezet om de oorspronkelijke karakteristieken van een gebouw terug te halen, het comfort te verhogen en de energiekosten te verlagen. Gelijktijdig stijgt dan het pand in waarde en verbetert de uitstraling. Een mooi voorbeeld hiervan is de transformatie van ons eigen kantoor/woonhuis. Tenslotte zijn we met onze uitgebreide regiokennis een schakel tussen investeerders, marktpartijen en lokale overheid. We denken creatief en innovatief mee over ontwikkelmogelijkheden.

Onze architecten
Herman van der Heijden

Herman van der Heijden (1952) studeerde in 1983 af aan de Academie voor Bouwkunst te Arnhem. Met enkele jaren werkervaring nam hij het bureau van zijn vader in Groenlo over. In 1993 volgde een overname van een bureau in Almelo en in 2001 een fusie met een bureau in Enschede. Hij was partner bij De Witte – Van der Heijden Architecten tot 2020. In zijn vrije tijd houdt Herman van sporten. Ook is hij nauw betrokken bij regionale initiatieven in de Achterhoek, zoals de scouting, serviceclub Lions en Industriële kring Groenlo-Lichtenvoorde (IKGL).

Bert van der Heijden

Bert van der Heijden (1986) is in 2014 afgestudeerd als architect aan de Academie voor Architectuur en Stedenbouw te Tilburg. Na zijn studie reisde hij een half jaar door Azië en leerde hij door een andere bril naar de Westerse architectuur kijken. Hij was werkzaam bij diverse bureaus in Brabant en bij BDG Architecten in Zwolle, waar hij zich bezighield met seriematige woningbouw en onderwijsinstellingen. In zijn vrije tijd houdt Bert van tennissen, schaatsen en zeilen en het doorbrengen van tijd met zijn gezin, familie en vrienden.

Partners

Per project zoeken wij de meest geschikte bouwpartners, passend bij de opgave. Daarbij is te denken aan constructeurs, installatie-adviseurs, landschapsarchitecten en andere professionals. Voor de bouwtechnische uitwerking van onze projecten werken wij samen met Ingenium Bouwtechniek, wat op ons kantoor in Groenlo gevestigd is.