Werkwijze - Van der Heijden Architecten
17893
page-template-default,page,page-id-17893,bridge-core-3.1.8,qi-blocks-1.3,qodef-gutenberg--no-touch,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.7.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,transparent_content,qode-theme-ver-30.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-18768

Werkwijze

U denkt erover te bouwen of te verbouwen. Wat kan de architect hierin voor u betekenen? En hoe gaan wij te werk? We leggen het in de stappen hieronder aan u uit. Zodat u weet waar u bij ons aan toe bent en met vertrouwen het bijzondere traject van (ver)bouw met ons aan kan gaan.

Kennismaking

Elke aanvraag start bij ons met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit geldt zowel voor particulieren als voor bedrijven. Het gesprek kan plaatsvinden op onze kantoren in Groenlo en Nijmegen, bij u thuis of in uw bedrijfspand. We brengen samen uw persoonlijke situatie in kaart en we nemen uw wensen en verwachtingen door. Na dit gesprek maken we een offerte voor de verschillende fasen van het traject.

Analyse

Wanneer u graag met ons in zee gaat, gaan we de analyse-fase in. We maken samen een programma van eisen; een gedetailleerd overzicht van uw wensen. Dit kunnen bijvoorbeeld ruimtelijke wensen zijn zoals het aantal kamers, of esthetische wensen. We leggen uw wensen naast uw budget, de kwaliteiten van de locatie en de ter plekke geldende wetten en regels. Soms bezoeken we de locatie om in te meten.

Schetsontwerp

Als alles helder is en we alle benodigde gegevens hebben verzameld, maken we een schetsontwerp. Dit is een vertaling van het programma van eisen in een ruimtelijk ontwerp. We presenteren u een eerste idee van het uiterlijk en de plattegronden. Hierbij zijn gebruikscomfort, duurzaamheid en esthetiek belangrijke uitgangspunten voor ons.

Definitief ontwerp

Als het schetsontwerp u bevalt, werken we het uit tot een definitief ontwerp. Soms leggen we het ontwerp eerst voor aan de gemeente, zodat we er zeker van zijn dat het aan alle gestelde eisen voldoet. U kunt in deze fase virtueel in 3D door uw project lopen! In het definitief ontwerp integreren we de bouwkundige uitwerking, zoals constructieberekeningen, installaties en bouwkundige tekeningen. In deze fase maken we ook een inschatting van de bouwkosten.

Aanvraag vergunning

Vervolgens dienen we een aanvraag voor de omgevingsvergunning in. Het ontwerp wordt dan door de gemeente uitgebreid getoetst. Als er op dit moment nog geen uitvoerende partijen betrokken zijn, kunnen we u hierover adviseren.

Bouwvoorbereiding

Als de bouwvergunning verstrekt is, kan de bouw voorbereid worden. Wij werken met een BIM-model, wat betekent dat we de woning geheel in 3D uitwerken. Dit zorgt voor een optimale communicatie met andere partners in het bouwproces. We kunnen in deze fase werktekeningen verzorgen voor de uitvoerder. U kan dit zien als een zeer gedetailleerde versie van de eerder gemaakte tekeningen.

Uitvoering

Het moment waar u naartoe heeft geleefd. De bouw gaat beginnen! We houden in deze fase contact met u en de uitvoerder. Als u wilt dat wij erop toezien dat het ontwerp daadwerkelijk uitgevoerd wordt zoals we dat samen bedacht hebben, kunnen we in deze fase bouwbegeleiding bieden.