Kloostertuin - Van der Heijden Architecten
18041
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18041,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-child-theme-ver-17.2.1552074228,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Kloostertuin

 

In de voormalige kloostertuin in het centrum van Groenlo hebben wij 2 woongebouwen ontworpen, Allereerst ’t Bagijn, welke bestaat uit twee gekromde gebouwen. Deze zijn ofwel georiënteerd op de gracht, ofwel op de openbare weg. In het midden is de hoofdentree met lift en trappenhuis gesitueerd. Door deze tweedeling en de situering achter een bestaand lindelaantje heeft het gebouw een prettige schaal gekregen.

Het tweede gebouw betreft Zorggebouw d’Orangie. D’Orangie is een rond gebouw met een glazen atrium dat als ontsluitingsroute en gelijktijdig als ontmoetingsruimte dienst doet. Doordat de daklijn glooiend is wordt de schaal van het gebouw acceptabel. Door een glazen brug over de gracht is dit gebouw makkelijk bereikbaar voor de te verlenen zorg vanuit het ernaast gelegen verzorgingshuis.

Datum

2001

Categorie

Wonen, Zorg

In samenwerking met

Architectencombinatie Groenlo