Poolhouse - Van der Heijden Architecten
18417
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18417,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-child-theme-ver-17.2.1552074228,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

POOLHOUSE

 

In de grote historische tuin van Huys Basten Asbeck in Groenlo wordt een poolhouse gerealiseerd. Deze is zo gesitueerd dat de tuin met zijn eeuwenoude bomen zoveel mogelijk onaangetast kan blijven. Het paviljoen wordt opgetild door een plateau. Hierdoor wordt de grond met archeologische waarde niet verstoord en komt het paviljoen iets los van zijn omgeving. Het poolhouse bestaat uit twee volumes die verbonden worden met een dak. Hierdoor ontstaat er een overdekt terras met zicht op het zwembad. Het plafond is uitgevoerd in hout, wat zorgt voor een warme sfeer en refereert naar de houten plafonds in het oude huis. De buitengevel is grotendeels uitgevoerd in een donkere kleur hout. Hierdoor valt het poolhouse meer weg in zijn omgeving. De grote glazen wanden versterken de relatie tussen binnen en buiten en geven een geweldig uitzicht naar de parkachtige tuin.

Opdrachtgever

Particuliere opdrachtgever

Datum

2019

Categorie

Wonen

In samenwerking met

Hendriks Hoveniers