Woonhuis Lichtenvoorde - Van der Heijden Architecten
17735
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17735,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-child-theme-ver-17.2.1552074228,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

WOONHUIS LICHTENVOORDE

 

Als uitbreiding van een huisje, dat op de gemeentelijke monumentenlijst staat, werden wij gevraagd een royale gezinswoning te ontwerpen. Hierbij mocht het karakteristieke huisje niet worden overvleugeld. Door de begane grond iets op te tillen ontstond een prachtig uitzicht over de velden vanuit de woonkamer. In de laag eronder zijn de slaapkamers gesitueerd. In het gemeentelijk monument zijn de keuken en een werkkamer ondergebracht. Tussen de beide gebouwen ligt de glazen entree.

Opdrachtgever

Particuliere opdrachtgever

Datum

2008

Categorie

Wonen, Restauratie