Watervilla Aalten - Van der Heijden Architecten
17709
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17709,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-child-theme-ver-17.2.1552074228,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

WATERVILLA AALTEN

 

De Watervilla in Aalten is een kruising van twee massa’s, waarvan de grootste boven een grote vijver hangt. De zware, donkere massa wordt doorkliefd door een glazen schijf. Deze glazen dwarsvleugel steekt door het bakstenen volume heen en zweeft aan beide uiteinden boven een waterpartij. Door de vijver onder de woonkamer heeft de zon vrij spel, en geeft een levendige reflectie op het plafond. De woonkamer heeft prachtig zicht over de omliggende weilanden. De entree is licht opgetild en bereikbaar via een brug en is opgenomen in een baksteen volume dat haaks op de straat staat. Hierin zijn ook de slaapkamers op de verdieping gesitueerd.

Opdrachtgever

Particuliere opdrachtgever

Datum

2004

Categorie

Wonen

Het woongedeelte zweeft boven het water