Entreegebouw openluchtmuseum - Van der Heijden Architecten
17972
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17972,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-child-theme-ver-17.2.1552074228,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

ENTREEGEBOUW OPENLUCHTMUSEUM

 

Met een gering budget is een markant gebouw ontworpen dat afgeleid is van de traditionele bouwstijl van het Achterhoeks platteland. Hiermee is aansluiting gevonden bij de traditionele gebouwen van het openluchtmuseum. Het glooiende landschap loopt binnen door en is zichtbaar gemaakt door glazen stroken tussen maaiveld en dak. Deze glazen stroken zijn ook in het interieur toegepast.  Deze zorgen voor een ruimtelijke werking en een zichtbare verbinding tussen begane grond en eerste verdieping. Het toegepaste eikenhout in gevel en interieurobjecten is afkomstig van eikenbomen die op dit terrein geveld zijn.

Opdrachtgever

Bernard Weenink Stichting

Datum

2008

Categorie

Publiek