Werken Archieven - Van der Heijden Architecten
309
archive,tax-portfolio_category,term-werken,term-309,ajax_fade,page_not_loaded,,transparent_content,qode-child-theme-ver-17.2.1552074228,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Archief

BROUWERIJ & PROEFLOKAAL BROUWERSNÖS

 

Naast het voormalige Grolschterrein hebben wij in een bestaande historische villa een nieuwe (speciaal)brouwerij met proeflokaal ontworpen. We hebben de brouwerij en de historische villa verbonden met een nieuw openbaar park. Door de brouwerij te ontwerpen als een houten ‘sculptuur’ gaat het industriële gebouw op in de natuurlijke setting van het park. Dit wordt extra geaccentueerd doordat de gootlijn en de kopgevels van de brouwerij schuin aflopen.
Het excursiebordes, waar de brouwketels staan, biedt een prachtig uitzicht op de historische villa die getransformeerd is tot proeflokaal.

Opdrachtgever

Particuliere opdrachtgever

Datum

2018

Categorie

Werken, Publiek, Restauratie

BEDRIJFSGEBOUW LICHTENVOORDE

 

Het bedrijfsgebouw voor Lurvink Afbouw B.V. staat prominent aan een T-splitsing. Het herbergt een bedrijfshal, kantoren en showrooms. De hoofdvorm van het gebouw volgt de kabelbegrenzingen en de gewenste rooilijn. Het voorste deel van het gebouw bestaat uit een glazen onderbouw, welke de knik van de aangrenzende straat volgt. In het midden vinden we de hoofdingang, in het verlengde van de ontsluitingsweg. Aan weerszijden van de entree liggen op de eerste etage de uitkragende gestuukte kantoorvleugels. In de bedrijfshal aan de achterzijde worden de bedrijfsbussen bevoorraad. Het kleurgebruik is bewust sober gehouden. Hierbij voeren wit, grijs en antraciet de boventoon, behalve bij het raam van het directiekantoor. Dit raam heeft een donkerblauw kader, verwijzend naar de huisstijl van het bedrijf.

Opdrachtgever

Lurvink Afbouw B.V.

Datum

2007

Categorie

Werken

WOONHUIS & KANTOOR GROENLO

 

In 2013 revitaliseerden wij ons kantoor met woonhuis in Groenlo. Omdat het huis uit de jaren ’50 dateerde, voldeed het niet meer aan de eisen van deze tijd. In 6 weken tijd vond een ware metamorfose plaats. Naast dat het pand qua elektriciteit geheel zelfvoorzienend werd, kreeg het ook weer een moderne uitstraling.

 

Technische aanpassingen waren onder andere

 

  • na-isolatie van het dak (Rc 9) en gevel (Rc 7)
  • vervangen van houten kozijnen door aluminium kozijnen met triple glas (u-waarde 0,8)
  • plaatsen van vaste lamellen als permanente zonwering aan de zuidzijde
  • plaatsen van pv-panelen op het dak
Opdrachtgever

Particuliere opdrachtgever/Van der Heijden Architecten

Datum

2013

Categorie

Wonen, Werken, Revitalisatie

Fotografie

Norbert Duijvelshoff

Van energielabel E naar A+ in slechts 6 weken tijd

KRINGLOOP AKTIEF

 

De positie van dit gebouw voor de Kringloop is bijzonder omdat het de achteringang vormt van het recyclingbedrijf Rouwmaat op het industrieterrein de Laarberg in Groenlo. Hierdoor moest het gebouw een markante uitstraling hebben. Vandaar de toren nabij de entree en de schuine glazen etalageruimte die overgaat in het vegetatiedak. Het complete platte dak is voorzien met zonnepanelen, bedoeld om vele woningen in Groenlo van elektriciteit te voorzien.

Opdrachtgever

Rouwmaat Groep

Datum

2012

Categorie

Werken, Publiek

BEDRIJFSWONING OSS

 

Deze tweede bedrijfswoning op een agrarisch perceel te Oss is gericht op het weidse uitzicht. Gesloten naar de straat en het mindere uitzicht. Open naar het fraaie landschap. Door de begane grondvloer deels verhoogd te maken komt er daglicht in de kelderverdieping met werkkamer en slaapkamers.

Opdrachtgever

Particuliere opdrachtgever

Datum

2009

Categorie

Wonen, Werken