Woonhuis GZ - Van der Heijden Architecten
18689
post-template-default,single,single-post,postid-18689,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-child-theme-ver-17.2.1552074228,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive

Woonhuis GZ

Wat een bijzonder project! Niet de aannemer, maar de toekomstige bewoners zèlf gaat deze villa bouwen. Dit zal resulteren in een prachtig woonhuis, dat zich kenmerkt door het abstracte volume van stucwerk, met accenten van hout en donkere baksteen. Aan de voorzijde is het hoofdvolume bewust smaller gehouden, om aansluiting te vinden bij de schaalgrootte van de aangrenzende woningen. De achterzijde krijgt door de lange lijnen een meer uitgestrekte vorm. Aan beide kanten zijn er overstekken gerealiseerd, wat zorgt voor een mooi lijnenspel en doet tevens dienst als zonwering. Aan de binnenzijde trekt een grote vide in de hal de direct de aandacht. De leefruimtes zijn vooral op de tuin gericht. Om ook een relatie met de straatzijde te houden, zijn daar de keuken en werkkamer gepositioneerd. Er zijn drie slaapkamers en twee badkamers, waaronder een levensloopbestendige slaap- en badruimte op de begane grond. Inmiddels zijn alle vergunningen verleend, wat groen licht geeft voor de bewoners om hun droom te gaan realiseren.

 

Meer over dit project is hier te vinden.