Uncategorized Archieven - Van der Heijden Architecten
1
archive,category,category-uncategorized,category-1,ajax_fade,page_not_loaded,,transparent_content,qode-child-theme-ver-17.2.1552074228,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Uncategorized

Ondanks is de nieuwbouw woning in Neeritter opgeleverd. Het is een fantastische woning geworden met aan de achterzijde een waanzinnig uitzicht over het buitengebied.

 

Meer over dit project is hier te vinden.

Daar gaan we! In het centrum van Lichtenvoorde zijn recent een vijftal verouderde panden gesloopt, om hiermee plaats te maken voor de nieuwbouw van “Hof aan de Dijkstraat”. In opdracht van WWW Ontwikkeling ontwierpen we 25 huurwoningen. Aan de Dijkstraat, de aanloopstraat richting het centrum, maken de oude panden plaats voor een afwisselend straatbeeld van twaalf sociale huurwoningen, allen met een eigen karakteristiek. In het midden van het plan bevindt zicht het “hof” waar het project zijn naam aan dankt; een groen plein met acht levensloopbestendige woningen. Het hof staat in verbinding met een nieuwe doorsteek van de Dijkstraat naar de Koemstraat. De laatste vijf eenheden van het project worden hier gebouwd.

 

Meer over dit project is hier te vinden.

Onlangs is de vergunning verleend voor de bouw van deze vrijstaande woning in Groenlo. De woning is gesitueerd op een diep en smal kavel en is vooral georiënteerd op de tuinzijde, met uitzicht op het groen.
De woning is uitgevoerd in baksteen en heeft een minimalistische detaillering. De houten delen tussen de grote glasvlakken zorgen voor een warme uitstraling.
Momenteel worden de voorbereidingen getroffen voor de uitvoering.

 

Meer over dit project is hier te vinden

Van der Heijden Architecten wenst iedereen fijne feestdagen en een goed 2022!

 

We gaan er even tussenuit maar in het nieuwe jaar staan we weer klaar om samen mooie projecten te realiseren.

Tijdens de zomervakantie is hard doorgewerkt om de interne verbouwing van de Oecumenische basisschool in Brummen af te ronden. Een van de twee scholen die gehuisvest was in dit schoolgebouw ging verhuizen en er was behoefte aan meer afzonderlijke werkplekken voor de leerlingen.

 

We hebben een nieuwe indeling ontworpen. Hierbij zijn er meer leerpleinen ontstaan waar leerlingen elkaar kunnen ontmoeten en in kleine groepjes opdrachten kunnen uitvoeren. Hierdoor, en door het toepassen van een ander type vloer- en plafondafwerking, voelt het interieur nu ruimer en lichter aan.

 

De volgende fase wordt de uitbreiding aan de straatzijde, waarin een teamkamer en een extra lokaal worden gehuisvest. Door een grote overkapping tussen deze twee ruimtes te maken ontstaat er een droog en schaduwrijk buitenlokaal. De houten bekleding van de nieuwbouw geeft de school een warme uitstraling.

 

Meer over dit project is hier te vinden

Voor het nieuwbouwproject Oldenhuis in Groenlo zijn we momenteel voor vijf vrije kavels bezig een ontwerp en vergunningsaanvraag te verzorgen. Het belooft een mooi en gevarieerd woongebied te worden dat is omzoomd door groen. Naast de vrije kavels komen er levensloopbestendige woningen en rijwoningen geschikt voor starters, gezinnen en senioren.

 

Voor deze woning is inmiddels de vergunning aangevraagd. Door de slaapkamer met badkamer op de begane grond te situeren is deze woning levensloopbestendig. De achterzijde van de woning heeft door het vele glas mooi zicht op de tuin en de achtergelegen groenstrook.

 

Meer over dit project is hier te vinden

Voor Scouting Groenlo hebben we een ontwerp gemaakt waarbij de nieuw te bouwen accommodatie is ondergebracht in de stadswal. Deze wal van ruim 40 meter is gereconstrueerd op de plek van de oorspronkelijke vestingswal. Hierdoor wordt de geschiedenis weer zichtbaar, met de mogelijkheid om hier een nieuwe functie aan toe te kennen. Momenteel worden de plannen verder uitgewerkt.

 

Een persbericht is hier te vinden.

We zijn druk bezig met de vergunningsaanvraag voor deze villa in Neeritter. Deze villa heeft aan de tuinzijde een prachtig uitzicht over het buitengebied. Om dit vrije uitzicht optimaal te ervaren is aan de achterzijde van de woning veel glas toegepast. Een vide boven de eethoek zorgt ook binnen voor een open en ruimtelijke beleving.

 

Meer over dit project is hier te vinden.

Afgelopen week hebben we afscheid genomen van Jan van der Heijden (98), op 28 juli overleden na een mooi en lang leven. Hij runde ons architectenbureau in Groenlo van 1952 tot 1986. Hij heeft in de Achterhoek een belangrijke bijdrage geleverd aan de wederopbouw architectuur. Jan kon bijzonder goed luisteren naar de wensen van de gebruiker. Hij ontwierp voor die tijd zeer moderne woningen die de gebruiker pasten als een jas, en die ook nu nog op veel plekken in de Achterhoek met plezier bewoond worden. Naast woningen ontwierp hij in zijn loopbaan een aantal markante bedrijfspanden en fabrieken, zoals de voormalige Grolsch fabriek. Jan beoefende het ambacht in zijn tijd nog met pen en papier aan de tekentafel, en verwonderde zich na zijn pensioen vaak over de moderne tekenprogramma’s op de computer waarmee je volgens hem “met je linkerhand nog een rechte lijn kon trekken”.

 

We gaan Jan missen.