Restauratie Archieven - Van der Heijden Architecten
314
archive,tax-portfolio_category,term-restauratie,term-314,ajax_fade,page_not_loaded,,transparent_content,qode-child-theme-ver-17.2.1552074228,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Archief

BROUWERIJ & PROEFLOKAAL BROUWERSNÖS

 

Naast het voormalige Grolschterrein hebben wij in een bestaande historische villa een nieuwe (speciaal)brouwerij met proeflokaal ontworpen. We hebben de brouwerij en de historische villa verbonden met een nieuw openbaar park. Door de brouwerij te ontwerpen als een houten ‘sculptuur’ gaat het industriële gebouw op in de natuurlijke setting van het park. Dit wordt extra geaccentueerd doordat de gootlijn en de kopgevels van de brouwerij schuin aflopen.
Het excursiebordes, waar de brouwketels staan, biedt een prachtig uitzicht op de historische villa die getransformeerd is tot proeflokaal.

Opdrachtgever

Particuliere opdrachtgever

Datum

2018

Categorie

Werken, Publiek, Restauratie

STADHUIS GROENLO

 

Het stadhuis in Groenlo kende ruimtegebrek. Daarnaast was de logistieke indeling niet optimaal, waardoor het gebouw niet laagdrempelig te gebruiken was. Tenslotte miste het pand de representatieve uitstraling die hoort bij een gemeentehuis. We hebben daarom een uitgebreide studie gedaan naar de behoeften van de gebruiker. Uiteindelijk hebben we een optimale verhouding gevonden tussen verkeersruimte, werk- en vergaderplekken. Er is een representatief, vriendelijk en werkbaar stadhuis ontstaan. In een latere fase is in het atrium een glazen vloer aangebracht met eromheen, zichtbaar voor alle burgers, vergaderplekken voor de raad.

Opdrachtgever

Gemeente Oost Gelre

Datum

2006

Categorie

Publiek, Restauratie

MONUMENTALE VILLA

 

Deze monumentale villa heeft een geweldig diepe achtertuin, die binnenshuis maar beperkt te ervaren was. Door het toevoegen van een grote leefkeuken ontstond een prachtig zicht op de tuin. Daarnaast werd extra leefruimte gecreëerd op de eerste verdieping, door de bestaande uitbouw aan de achterzijde te vervangen en vergroten, in de oorspronkelijke stijl van het huis.

Opdrachtgever

particuliere opdrachtgever

Datum

2020

Categorie

Wonen, Restauratie

WOONHUIS LICHTENVOORDE

 

Als uitbreiding van een huisje, dat op de gemeentelijke monumentenlijst staat, werden wij gevraagd een royale gezinswoning te ontwerpen. Hierbij mocht het karakteristieke huisje niet worden overvleugeld. Door de begane grond iets op te tillen ontstond een prachtig uitzicht over de velden vanuit de woonkamer. In de laag eronder zijn de slaapkamers gesitueerd. In het gemeentelijk monument zijn de keuken en een werkkamer ondergebracht. Tussen de beide gebouwen ligt de glazen entree.

Opdrachtgever

Particuliere opdrachtgever

Datum

2008

Categorie

Wonen, Restauratie

RAADHUIS WINTERSWIJK

 

Het historische raadhuis van Winterswijk hebben we gerestaureerd en het interieur hebben we voor een groot gedeelte vernieuwd en ingericht. De bronzen buitenkozijnen die onder een witte verflaag zaten zijn zo uniek, dat we ze blank (bronskleurig) hebben gelaten.

Opdrachtgever

Gemeente Winterswijk

Datum

2005

Categorie

Publiek, Restauratie

BAPTISTENKERK DOETINCHEM

 

De voormalige Baptistenkerk ‘Predik het Evangelie’ in het hart van Doetinchem werd door ons bureau gerestaureerd, vanwege opgelopen schade door bouwwerkzaamheden van het ernaast gelegen complex. Nadat, vanwege de restauratie, de kerkgenootschap een andere locatie voor hun kerkdiensten had gevonden, is er door een stichting getracht de functie van het kerkgebouw met het eraan verbonden Dijkhuis te bestemmen voor culturele activiteiten.

Datum

2009

Categorie

Publiek, Restauratie