Stadhuis Groenlo - Van der Heijden Architecten
17988
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17988,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-child-theme-ver-17.2.1552074228,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

STADHUIS GROENLO

 

Het stadhuis in Groenlo kende ruimtegebrek. Daarnaast was de logistieke indeling niet optimaal, waardoor het gebouw niet laagdrempelig te gebruiken was. Tenslotte miste het pand de representatieve uitstraling die hoort bij een gemeentehuis. We hebben daarom een uitgebreide studie gedaan naar de behoeften van de gebruiker. Uiteindelijk hebben we een optimale verhouding gevonden tussen verkeersruimte, werk- en vergaderplekken. Er is een representatief, vriendelijk en werkbaar stadhuis ontstaan. In een latere fase is in het atrium een glazen vloer aangebracht met eromheen, zichtbaar voor alle burgers, vergaderplekken voor de raad.

Opdrachtgever

Gemeente Oost Gelre

Datum

2006

Categorie

Publiek, Restauratie