Revitalisatie Archieven - Van der Heijden Architecten
315
archive,tax-portfolio_category,term-revitalisatie,term-315,ajax_fade,page_not_loaded,,transparent_content,qode-child-theme-ver-17.2.1552074228,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

Archief

METAMORFOSE WOONHUIS

 

Dit woonhuis uit de jaren ’60 is door ons bureau geheel verduurzaamd. Door de woning aan de buitenzijde goed te isoleren worden de energielasten drastisch omlaag gebracht. Tegelijkertijd krijgt de woning een geheel nieuwe  uitstraling. Ook intern is de plattegrond van de woning aangepast aan de hedendaagse woonwensen. Zo is bijvoorbeeld bij de entree een mooie vide gerealiseerd en heeft de eetkamer meer zicht op de tuin. De woning is met deze ingrepen weer helemaal toekomstbestendig gemaakt.

Opdrachtgever

particuliere opdrachtgever

Datum

2019

Categorie

Wonen, Revitalisatie

WOONHUIS & KANTOOR GROENLO

 

In 2013 revitaliseerden wij ons kantoor met woonhuis in Groenlo. Omdat het huis uit de jaren ’50 dateerde, voldeed het niet meer aan de eisen van deze tijd. In 6 weken tijd vond een ware metamorfose plaats. Naast dat het pand qua elektriciteit geheel zelfvoorzienend werd, kreeg het ook weer een moderne uitstraling.

 

Technische aanpassingen waren onder andere

 

  • na-isolatie van het dak (Rc 9) en gevel (Rc 7)
  • vervangen van houten kozijnen door aluminium kozijnen met triple glas (u-waarde 0,8)
  • plaatsen van vaste lamellen als permanente zonwering aan de zuidzijde
  • plaatsen van pv-panelen op het dak
Opdrachtgever

Particuliere opdrachtgever/Van der Heijden Architecten

Datum

2013

Categorie

Wonen, Werken, Revitalisatie

Fotografie

Norbert Duijvelshoff

Van energielabel E naar A+ in slechts 6 weken tijd

APPARTEMENTEN DOETINCHEM

 

Samen met een bouwteam hebben we een plan gemaakt voor een prijsvraag om 128 appartementen in Doetinchem te renoveren. Door de gebouwen beter te isoleren en nieuwe installaties toe te passen gaan de maandlasten drastisch omlaag en krijgen de gebouwen een geheel ander uiterlijk. Ook het interieur wordt deels vervangen en krijgt een beter georganiseerde plattegrond.

Opdrachtgever

Sité Woondiensten

Datum

2014

Categorie

Wonen, Revitalisatie

Van kantoor tot woonhuis

 

Een gedateerd kantoorpand stond al jaren leeg. Wij kregen een zoekopdracht van onze opdrachtgever naar een bestaande woning, samen met hun wensenlijst. Voor ons was meteen duidelijk dat we het bestaande kantoorpand prachtig konden revitaliseren en daarmee dewensen van de opdrachtgever konden verwezenlijken. We isoleerden het platte dak en de vervuilde kalkzandstenen buitengevel en vervingen de bestaande kozijnen door aluminium kozijnen met triple glas. Hierdoor werd de isolatiewaarde sterk verhoogd, wat zorgt voor een sterk gereduceerd energieverbruik. Door een verfijnde detaillering en een prachtige vide in het hart van het gebouw te benutten voor lichttoetreding en isolatie, ontstond een compleet ander beeld en een upgrading van het voormalige kantoorgebouw.

Opdrachtgever

Particuliere opdrachtgever

Datum

2015

Categorie

Wonen, Revitalisatie

REVITALISEREN 11 WONINGEN VARSSEVELD

 

De ontwerpopgave was om de huurwoningen uit de eind jaren 50, “nul op de meter (NOM)” te maken met een nieuwe uitstraling en met zo weinig mogelijk overlast voor de bewoners.

Door de gevels, het dak en de begane grondvloer aan de buitenzijde van de woonschil heel goed te isoleren worden alle koudebruggen opgelost.

De verwarming wordt geregeld via elektrische naverwarmers in de luchttoevoerkanalen en waar nodig via infrarood panelen extra bij verwarmd. Het warme tapwater wordt opgewekt via de PV panelen op het dak.

Opdrachtgever

Woningcorporatie Wonion

Datum

2018

Categorie

Wonen, Revitalisatie