Van kantoor tot woonhuis - Van der Heijden Architecten
18029
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18029,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-child-theme-ver-17.2.1552074228,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Van kantoor tot woonhuis

 

Een gedateerd kantoorpand stond al jaren leeg. Wij kregen een zoekopdracht van onze opdrachtgever naar een bestaande woning, samen met hun wensenlijst. Voor ons was meteen duidelijk dat we het bestaande kantoorpand prachtig konden revitaliseren en daarmee dewensen van de opdrachtgever konden verwezenlijken. We isoleerden het platte dak en de vervuilde kalkzandstenen buitengevel en vervingen de bestaande kozijnen door aluminium kozijnen met triple glas. Hierdoor werd de isolatiewaarde sterk verhoogd, wat zorgt voor een sterk gereduceerd energieverbruik. Door een verfijnde detaillering en een prachtige vide in het hart van het gebouw te benutten voor lichttoetreding en isolatie, ontstond een compleet ander beeld en een upgrading van het voormalige kantoorgebouw.

Opdrachtgever

Particuliere opdrachtgever

Datum

2015

Categorie

Wonen, Revitalisatie