Cultureel centrum De Mattelier - Van der Heijden Architecten
18056
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-18056,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-child-theme-ver-17.2.1552074228,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

CULTUREEL CENTRUM DE MATTELIER

 

In het centrum van Groenlo hebben wij op de locatie van het voormalige hoofdkantoor van ‘de Hameland’ een ontwerp gemaakt voor een cultureel centrum. Door de linker vleugel van het bestaande gebouw te slopen komt de oude villa weer prominent in beeld. De villa ligt naast de hoofdentree, die toegang geeft tot het glazen atrium. Aan de achterzijde van het gebouw is een nieuwe zaal met voorzieningen gerealiseerd. De kop van deze zaal is gelegen aan het erachter gesitueerde parkeerterrein. Om deze, grotendeels gesloten, gevel een fraaie uitstraling te geven hebben wij een gevel ontworpen die met ledverlichting en een hoek van cortenstaal een levendig beeld krijgt.

Opdrachtgever

Gemeente Oost Gelre

Datum

2017

Categorie

Publiek