Energie-plus villa Schoorl - Van der Heijden Architecten
17756
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17756,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-child-theme-ver-17.2.1552074228,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

ENERGIE-PLUS VILLA SCHOORL

 

Deze villa is prachtig gelegen aan de rand van de Noord-Hollandse duinen. Het voormalige woonhuis van de eigenaren was verouderd. Men wilde een nieuw, levensloopbestendig woonhuis bouwen op deze prachtige plek. Ook moest het huis zelfvoorzienend zijn qua energie, en zelfs meer opwekken dan nodig. Hiermee kon de elektrisch aangedreven auto van dit huishouden nog 20.000 km per jaar rijden. Om deze energieopbrengst te halen, heeft de zogenaamde ‘energieplus’ woning dakleien met geïntegreerde zonnecellen, een optimale oriëntatie ten opzichte van de zon, een hoge isolatiewaarde met triple glas, een warmtepomp en een kleine houtkachel. Het pand dankt haar bijzondere uiterlijk aan het bestemmingsplan, dat een lage goothoogte voorschreef. Door gebruik van de boogvormige constructie,  in plaats van een standaard schuin dak, werd een optimale inhoud van het woonhuis behaald. Doordat alle verdiepingen met een lift te bereiken zijn, biedt het de bewoners levenslang wooncomfort.

Opdrachtgever

Particuliere opdrachtgever

Datum

2014

Categorie

Wonen

Zonnecellen geïntegreerd in de dakleien