100 jaar Van der Heijden Architecten - Van der Heijden Architecten
18343
post-template-default,single,single-post,postid-18343,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-child-theme-ver-17.2.1552074228,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive

100 jaar Van der Heijden Architecten

Van der Heijden Architecten voegt vierde generatie toe en is al 100 jaar de creatieve en betrouwbare ontwerppartner voor particulieren, bedrijven en overheden.

Gestart in Hilversum rond 1919, was het bureau van Herman (senior) de eerste aanzet tot een rijke familietraditie. Hij ontwierp vanuit ’t Gooi kerken, fabrieken en woonhuizen in het hele land. Zoon Jan vestigde zich in 1952 in Groenlo, waar hij na een periode als gemeentearchitect zijn eigen bureau begon. Veel van de woonwijken in de omgeving van Groenlo uit die tijd zijn door hem ontworpen. Zijn zoon Herman kreeg de liefde voor het architectenvak met de paplepel ingegoten. Het kon dan ook niet anders, dan dat hij het bureau zou voortzetten. In 1986 nam hij het stokje over. Hij werkt vanuit regio Achterhoek, maar ook vanuit Twente, als partner van De Witte-Van der Heijden Architecten. Zoon Bert is nu de vierde generatie die het architectenvak beoefent. Bert heeft veel ervaring opgedaan bij diverse bureaus in Noord-Brabant en de laatste vier jaar bij BDG Architecten in Zwolle. Het architecten- en ondernemersbloed kroop waar het niet gaan kon; hij besloot een tweede vestiging van Van der Heijden Architecten op te richten in Nijmegen.

Herman en Bert hebben architectuur in hun dna zitten en vertegenwoordigen samen een rijke ervaring, gecombineerd met jong elan.